Σωτήρης Τσιόδρας: Καθημερινά στα νοσοκομεία με τους ασθενείς με κορωνοϊό

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

«Σ’ αυτόν τον άνθρωπο χρωστούν οι Έλληνες το ότι δεν έγιναν Ιταλία», γράφουν τα διεθνή Μέσα, με τους δημοσιογράφους να αναφέρονται φυσικά στο πρόσωπο του Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο καθηγητής λοιμοξιολόγος που κάθε μέρα στις 18:00 ενημερώνει τους Έλληνες για τις εξελίξεις που αφορούν στην πανδημία του κορωνοϊού, αποτελεί ένα από το πλέον συζητημένα πρόσωπα των τελευταίων μηνών, με τον ίδιο να έχει κερδίσει μόνο θετικά σχόλια χάρη στο επιστημονικό του υπόβαθρο, τον λόγο του και την ηρεμία με την οποία παρουσιάζει ακόμα και τις πιο δύσκολες καταστάσεις.

Ο ίδιος, όμως, δεν μένει μόνο στην ενημέρωση των Ελλήνων μπροστά στις κάμερες. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά χρήστης του Facebook που δημοσίευσε φωτογραφίες του επιστήμονα μέσα από το νοσοκομείο λοιμών Αγία Βαρβάρα, ο ίδιος βρίσκεται εκεί καθημερινά προκειμένου να σταθεί στο πλευρό των ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον COVID-19.

Ο καθηγητής, παράλληλα, κάνει καθημερινά μαθήματα στο νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να διασφαλίσει πως όλοι είναι σε θέση να λειτουργήσουν με άρτιο τρόπο και να μην υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά του φονικού ιού.

 

Διαβάστε επίσης
Close