Οι Παγκόσμιες Ημέρες θυσιάζονται στο βωμό του κορονοϊού

Πώς αλλάζουν οι καιροί...

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Η συνεχώς εξελισσόμενη ταινία που ονομάζεται ζωή αναδεικνύει κάθε φορά κι έναν διαφορετικό πρωταγωνιστή. Τον ρόλο αυτόν κερδίζει στην κάθε περίπτωση ο πιο ικανός, εκείνος που με επιμονή ξέρει να ξετρυπώνει στο μυαλό του δέκτη και να καθιστά τον εαυτό του ως το κύριο μέλημα σε κάθε συνείδηση.

Κάπως έτσι, στην εποχή του COVID- 19, ο χρόνος έχει σταματήσει στην ανησυχία που η πανδημία έχει προκαλέσει στον άνθρωπο και ως απόρροια αυτού, συνήθειες που κάποτε φάνταζαν ελκυστικές παραμελούνται αισθητά.

Στα social media, τα οποία σήμερα αποτελούν τον πλέον διαδεδομένο συνδετικό κρίκο κοινωνικής επαφής, τα άτομα, πιο δραστήρια από ποτέ λόγω καραντίνας, αρκούνται σε αναρτήσεις που στρέφονται γύρω από το πρωτόγνωρο γεγονός που έχει αλλάξει την καθημερινότητά τους.

Με αυτόν τον τρόπο, Παγκόσμιες Ημέρες, όπως εκείνη του ρατσισμού ή εκείνη του Συνδρόμου Down, οι οποίες πέρσι τέτοια εποχή αποτελούσαν έμπνευση για φωτογραφίες, κείμενα και σκέψεις, φέτος καλύφθηκαν από το αόρατο πέπλο που ο κορονοϊός επιβάλλει σε κάθε άλλο ζήτημα.

Μήπως, όμως, υπάρχει ζωή και πέρα από αυτόν;

Διαβάστε επίσης
Close