Εκατόμβη: Τα νούμερα νεκρών, ασθενών αν η Ελλάδα ακολουθούσε το επιθετικό σχέδιο της «Ανοσίας Αγέλης»

Τι θα συνέβαινε…

Είναι ίσως το πιο πολυσυζητημένο σχέδιο των τελευταίων χρόνων. Η απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να υιοθετήσει το σχέδιο της «Ανοσίας Αγέλης» (πριν την επική κυβίστηση του) προκάλεσε την κατακραυγή της επιστημονικής κοινότητας.

Τι προβλέπει αυτό το σχέδιο; Καραντίνα μόνο για τις ευπαθείς ομάδες άνω των 70. Όλοι οι άλλοι κυκλοφορούν κανονικά χωρίς περιορισμούς για να νοσήσουν (ήπια) ώστε να αποκτήσουν ανοσία. Η οικονομία και η ζωή συνεχίζονται κανονικά χωρίς να αλλάζει κάτι στην καθημερινότητα των πολιτών.

Τι θα συνέβαινε όμως αν η Ελλάδα υιοθετούσε το συγκεκριμένο σχέδιο; Τα νούμερα που υπολογίζουν οι επιστήμονες κάνοντας τη… δοκιμή είναι εφιαλτικά.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν η επιδημία θα τελείωνε στα τέλη του καλοκαιριού. Ο πληθυσμός θα είχε αποκτήσει ανοσία στον κορωνοϊό αλλά εντωμεταξύ τα νούμερα θα ήταν εφιαλτικά.

Για τι αριθμούς μιλάμε; Κρατηθείτε! Περίπου 2000 συνάνθρωποι μας θα πέθαιναν καθημερινά και μέχρι τα τέλη του Αυγούστου θα είχε χαθεί μια ολόκληρη πόλη, περίπου 80.000 άτομα.

Διαβάστε επίσης
Close