«Έχει ημερομηνία λήξης»: Πότε τελειώνει οριστικά ο κορωνοϊός στην Ελλάδα

Ο Καθηγητής Επιδημιολογίας & Προληπτικής Ιατρικής του Εργαστηρίου Υγιεινής, Άγγελος Χατζάκης, δίνει απαντήσεις.

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδoς» του OPEN έδωσε το «παρών» ο Καθηγητής Επιδημιολογίας & Προληπτικής Ιατρικής του Εργαστηρίου Υγιεινής, Άγγελος Χατζάκης.

Ο ίδιος, παρουσίασε όλες τις εξελίξεις επί του θέματος, τονίζοντας πως κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων.

«Η εικόνα των μειωμένων κρουσμάτων είναι πλασματική. Μην αναθαρρήσετε επειδή τα κρούσματα ήταν λιγότερα χθες. Ο πραγματικός αριθμός είναι αδύνατον να υπολογιστεί. Χαλάμε την ποιότητα των στοιχείων, αν είχαμε τα εργαστήρια σωστά θα ήταν πιο ασφαλές. Υπάρχει ορισμός από ΕΟΔΥ ποιος πάει και κάνει τεστ. Τα τεστ που θέλει ο ΕΟΔΥ πρέπει να γίνονται και να μην καθυστερούν όπως τώρα», είπε ο ίδιος.

Μας μετέφερε, μάλιστα, και μια πιο ευχάριστη είδηση, υποστηρίζοντας πως ο κορωνοϊός έχει ημερομηνία λήξεως και σύντομα η Ελλάδα θα πάψει να πλήττεται.

«Η επιδημία αυτή -και αυτό είναι το καλό νέο- έχει ημερομηνία λήξεως. Και μάλιστα πολύ σύντομα. Η Κίνα και η Κορέα τελειώσαν. Στην Κίνα, η επιδημία αυτή ‘έτρεξε’ 2 μήνες. Στην Κορέα, 1,5 μήνα. Από εμπειρικά παραδείγματα, όχι από τη θεωρία, βλέπουμε ότι αυτές οι επιδημίες έχουν ημερομηνία λήξεως. Και για την Ελλάδα θα έχει. 

Η επιδημία θα φτάσει να κάνει μια αιχμή την επόμενη εβδομάδα, οι χώρες θα φτάσουν στο μάξιμουμ των κρουσμάτων. Μέσα Μάϊου θα έχουν τελειώσει όλα. Και λέω μέσα Μαΐου, γιατί ενώ τα κρούσματα θα έχουν πέσει πολύ νωρίτερα, ακόμη θα μετράμε θανάτους, διότι οι θάνατοι έρχονται 15 ημέρες μετά τα κρούσματα. Όλες οι επιδημίες κάνουν μια ακμή και μετά πέφτουν. Αν τηρήσουμε τα μέτρα θα έχουμε μικρό καμπανάκι».

 

Διαβάστε επίσης
Close