Η απάντηση του STAR και της Megaphone για το φιάσκο της ψηφοφορίας του GNTM

Αυτή η υπόθεση θα μας απασχολήσει για πολύ καιρό ακόμα...

Το φιάσκο της ψηφοφορίας στον τελικό του GNTM, προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις στα social media.

Όπως είναι γνωστό η ψηφοφορία του κοινού δεν έγινε ποτέ και έτσι αναδείχθηκαν δυο οι νικήτριες, περιστατικό που όμοιο του δεν έχει ξανα συμβεί στην ελληνική τηλεόραση.

Το γεγονός αυτό έκανε ακόμα και την Tyra Banks να αντιδράσει μέσω twitter, ζητώντας να μάθει τι ακριβώς συνέβη στο ελληνικό Gntm.

To STAR πήρε θέση με συμπληρωματική του κατάθεση επί του φλέγοντος ζητήματος:

Το GNTM 2 είναι ήδη το πρόγραμμα με την μεγαλύτερη απήχηση στην τηλεοπτική σαιζόν που διανύουμε, οπότε αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα δωρεάν online ψηφοφορίας της αμερικανικής εταιρίας Megaphone TV, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με χρέωση οι τηλεθεατές που θα ψήφιζαν. Επιπλέον λόγω της τεράστιας Αμερικανικής τηλεοπτικής αγοράς, μας διαβεβαίωσαν ότι τα συστήματά της είναι ικανά να ανταποκριθούν σε συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων χρηστών»

Η εταιρεία Megaphone δήλωσε τα εξής:

Το σύστημα της Megaphone “έπεσε” κατά πρωτοφανή τρόπο κατά τη διάρκεια της εκπομπής Greece’s Next Top Model. Αυτό οδήγησε σε αδυναμία να καταμετρηθούν οι ψήφοι των τηλεθεατών. Είμαστε υπερήφανοι για την αξιόπιστη υπηρεσία μας και έχουμε πολλά χρόνια επιτυχημένης πορείας. Αυτό που συνέβη είναι μια μελανή σελίδα στην ιστορία της δουλειάς μας και το λαμβάνουμε σοβαρά υπ’ όψιν.
Η αιτία της διακοπής είναι προς το παρόν άγνωστη. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι αυτό που συνέβη ήταν αποτέλεσμα χτυπήματος από χάκερς, ούτε πιστεύουμε ότι είχε να κάνει με τον όγκο των χρηστών που μπήκαν για να ψηφίσουν, καθώς συχνά και πρόσφατα έχουμε εξυπηρετήσει μεγάλα κοινά.
Η ομάδα μηχανικών μας αυτή τη στιγμή διερευνά το θέμα, εξετάζοντας τα αρχεία καταγραφής διακομιστών, αλλά αυτή είναι μια αργή διαδικασία που χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα. Μόλις θα έχουμε σαφή συμπεράσματα, θα τα αναφέρουμε».

Διαβάστε επίσης
Close